over ons

Popcorn is een one-stop-production company in Haarlem voor de productie van commercials, corporate films, motion graphics en korte films.

Meer over onze werkwijze en de kosten vind u hier.


Vincent Fitz-Jim sVincent Fitz-Jim

regisseur

“Elke situatie met het juiste gevoel!”

Door zijn vriendschap met de dochter van Paul Verhoeven ontdekt Vincent tijdens zijn tienerjaren wat hij later wil worden. Verhoeven had net De Vierde Man voltooid en geboeid luisterde Vincent naar de verhalen over de totstandkoming. Hij kiest voor een studie aan de sociale academie waar vakken als drama, psychologie en filosofie hem het meest aanspreken.

Hij begint zijn carrière in film als studioknecht bij Will van der Vlugt Film Productions waar hij doorgroeit tot post productie producer. Vervolgens gaat hij als promo director bij UPCtv aan de slag waar hij uiteindelijk leiding geeft aan het creatieve team dat de promo’s creëert voor verschillende themazenders. Leerzaam, het geeft hem echter niet de juiste voldoening. Vincent maakt de stap richting tv waar hij als zelfstandige werkt aan de ontwikkeling en samenstelling van tv-programma’s als: Groeten Uit De Rimboe, De Bauers, en Het Mooiste Meisje Van De Klas. Allemaal programma’s waarmee hij alledaagse gebeurtenissen met het juiste gevoel van humor, spanning en emotie in beeld weet te brengen.

Bij toeval maakt hij kennis met het regisseren van commercials. Ook daar weet Vincent de juiste snaar te raken in het overbrengen van emotie. Subtiele humor, niet plat. Drama, met uitgediepte karakters. Spanning, met een eigen sfeer.

Ook in zijn vrije tijd is Vincent met film bezig. Samen met cameraman Martijn Cousijn werkt hij aan diverse korte films waaronder: Emma & Eva (2011) en Daniël (2012).

Zijn perfectionistische gedrevenheid zie je terug in zijn werk.

Vincents motto: “Alles kan, als je maar wilt!”.

Vincents vrije werk is te zien op: vincent.fitz-jim.nl


David NelissenDavid S

Producer

De passie voor film en tv is er bij David met de paplepel ingegoten. Als zoon van televisie regisseur Marc Nelissen is David kind aan huis op de sets van In Voor- en Tegenspoed met Rijk de Gooyer, Loenatik en Flodder. Geboeid kijkt David naar het proces dat begint met een leeg vel papier en eindigt in een succesvolle productie.

Na zijn studie Geschiedenis en Commerciële Economie begint hij zijn loopbaan als producer. Voor Yellowfish Producties werkt hij aan commercials voor o.a. Appelsientje, Rabobank en Skyradio. Later produceert hij voor de NTR tv programma’s als Niks Te Gek!, TatataTaal, de Kunst van het Opvoeden en diverse programma’s voor SchoolTV.

Als Vincent in 2014 de regie van Niks Te Gek! op zich neemt, blijken David en Vincent een sterk duo te zijn. Ze besluiten de samenwerking voort te zetten en vanaf augustus 2014 is David producer bij Popcorn Media.

Naast zijn werk voor Popcorn Media organiseert David het Film 5 Mei festival en Bollywood At The Park.

Davids motto: “Klinkt goed! Kom maar, we doen het!”.


Martijn Cousijn sMartijn Cousijn

director of photography

Op de middelbare school wordt Martijn gegrepen door het medium film. De fascinatie voor het vertellen van een verhaal, het creëren van een “andere” wereld en het intensieve samenwerken op weg naar  een gezamenlijk eindproduct spelen daarin een belangrijk rol. Het ambachtelijke en creatieve lijken het beste te combineren als cameraman en in 1999 is de toelating op de filmacademie een feit.

Nadat Martijn in 2003 afstudeert gaat hij direct aan de slag als cameraman. Eerst vooral bij televisie maar later steeds meer bij fictie en documentaire.

Het vertellen van een verhaal staat voor Martijn centraal. Daarnaast spelen licht, stijl en materiaalkeuze een belangrijke rol. Hij laat zich daarbij inspireren door televisie en film, maar ook architectuur, schilderkunst en fotografie. Zijn precieze werkwijze met oog voor detail leveren sterk gekadreerde beelden met een consistente stijl op.

Martijn werkt als freelance director of photography voor commercials, bedrijfsfilms, korte film en documantaires.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien